9 webdesigntrends die je niet kunt negeren

In het afgelopen jaar hebben we technologische vooruitgang gezien die ons beter kan verbinden met onze gebruikers, nieuwe stijlen die de grenzen verleggen en een sterkere focus op documentatie en toegankelijkheidsrichtlijnen om het web een meer consistente en toegankelijke omgeving voor iedereen te maken .

Met zoveel ontwikkelingen is het belangrijk om te vertragen en te kijken naar welke trends blijven hangen en welke nieuwe dingen we kunnen verwachten.

Hier zijn enkele van de meer opvallende dingen die we kunnen verwachten in webdesign.

1. Platte ontwerp
Flat Design is een minimalistische ontwerpaanpak met het gebruik van schone en open ruimtes, heldere kleuren en eenvoudige tweedimensionale illustraties. Deze stijl van ontwerp begon als een nieuwe trend, maar in de loop der jaren is het uitgegroeid tot de standaard voor webdesign. De opkomst van een plat ontwerp kan worden toegeschreven aan de behoefte aan snelladende websites die gebruikers een prettige browse-ervaring bieden op zowel mobiel als desktop. Vlak ontwerp is voornamelijk gebaseerd op eenvoudige illustraties die veel minder gegevens zwaar zijn dan sites die grote afbeeldingen of zware beelden gebruiken. Dit betekent een algeheel veel snellere laadtijd. Het verminderen van de rommel en onnodige decoratieve delen van een ontwerp helpt gebruikers om zich te concentreren op de belangrijke onderdelen en het navigeren gemakkelijker te maken.

2. Geanimeerde GIF'sDe gebruiker van vandaag is in een 'instant-bevrediging'-mindset als het gaat om het vinden van de informatie waarnaar ze op zoek zijn. Dat betekent dat we slechts een klein tijdsbestek hebben om hun aandacht te trekken en hen te voorzien van waarnaar ze op zoek zijn. GIF's kunnen in korte tijd complexe ideeën overbrengen terwijl ze boeiend en vermakelijk zijn. Een toegevoegde bonus is dat ze ook werken op de meeste browsers en mobiele apparaten, waardoor ze voor iedereen toegankelijk zijn.

3. Conversational Bots & Machine Learning
Vorig jaar hadden we het over de opkomst van conversationele bots en machine learning op websites . Sindsdien is chatten met bots een tweede natuur geworden. We hebben enorme vorderingen gezien in kunstmatige intelligentie en de mogelijkheden van bots. Heck, we zien het elke dag wanneer Google ons automatische suggesties geeft of wanneer Facebook ons ​​vraagt ​​of we willen worden getagd in een foto.

Veel bedrijven zien de voordelen die bots kunnen brengen voor hun organisatie, waaronder:

- Meer gemak door gebruikers directe antwoorden te geven en ze te filteren op de juiste contactpersoon op basis van hun problemen
- Verbeterde efficiëntie door eenvoudiger en tijdbesparende overgangen tussen cases mogelijk te maken.

4. Witte ruimte
Zoals hierboven vermeld, beweegt webdesign zich meer in een 'minder is meer'-mindset. Dat betekent dat we websites zien kiezen voor eenvoudiger lay-outs met grotere hoeveelheden witruimte. Witte ruimte (ook wel negatieve ruimte genoemd) is gewoon de lege ruimte op een pagina. Zie het als de ademruimte rond pagina-elementen. Het gebruik van witruimte om de verschillende secties op uw pagina's te scheiden, helpt de leesbaarheid te verbeteren en maakt het gemakkelijker voor gebruikers om belangrijke informatie te verteren.

5. Schets als de Go-to Web Design-softwareIn de loop van de tijd zijn er eindeloze, polariserende debatten geweest in de technische wereld; Mac versus pc. GIF versus JIF. Apple versus Android. Voor degenen die vandaag in de webontwerpruimte zijn, bevinden we ons in het midden van een strijd om de beste ontwerptool: Photoshop vs. Sketch. Jarenlang Photoshop was de go-to hulpmiddel voor het uitvoeren van web design, maar in de afgelopen jaren, Photoshop is begonnen met het terrein te verliezen aan Sketch. Sketch is een software die speciaal is ontwikkeld voor webontwerpers en die het grootste deel van het ontwerpproces kan omvatten, van ontwerpen maken tot prototyping tot klantpresentatie. Vanwege Sketch's krachtige opensourcebibliotheek van plug-ins en het vermogen om zoveel van het ontwerpproces te verwerken, voorspel ik in 2019 dat meer bedrijven de overstap van photoshop zullen gaan maken en overgaan op het gebruik van Sketch als hun belangrijkste ontwerpsoftware.

6. Gebroken raster en asymmetrische lay-outs
Onlangs heeft webdesign veel nadruk gelegd op ontwerpen binnen een vast netwerk. Een rastersysteem helpt ontwerpers om uitlijning en consistentie in een ontwerp te handhaven en eerlijk gezegd, maakt het het voor ontwikkelaars gemakkelijker om het tot leven te brengen. We beginnen echter ontwerpers steeds vaker buiten het standaardraster te zien breken. Dit helpt ontwerpers met hun werk meer creatieve vrijheid te creëren en een ander niveau van hiërarchie op een pagina te creëren. Het creëren van dit extra niveau van hiërarchie is uiterst nuttig als het erop aankomt de ogen van een gebruiker op een pagina te richten en deze naar de belangrijkste bruikbare delen van uw site te trekken en eerlijk gezegd zorgt dit voor meer intrigerende en unieke ontwerpen.

7. Ontwerpsystemen
Eenvoudig gezegd, een ontwerpsysteem is een verzameling herbruikbare componenten, geleid door een reeks regels, beperkingen en principes. In het afgelopen jaar zijn deze systemen een belangrijk stuk van veel teams geworden. Grote bedrijven als Shopify , Trello en Airbnb hebben het ontwerpsysteem belast met het bouwen van diepgravende systemen en zelfs pagina's op hun sites aan hen toewijzen zodat iedereen ze kan zien. Wanneer het is geïmplementeerd, helpen ontwerpsystemen teams om inconsistenties te verminderen en uw ontwerpproces te versnellen.

8. Het gebruik van organische vormen
Een organische vorm is elke vorm die onregelmatig en ongelijk is. Met andere woorden, dit is een leuke manier om imperfect te zeggen. Ze lijken meer met de hand getekend en humanistisch. Met hun ongewone uiterlijk kunnen deze worden gebruikt om de aandacht van een gebruiker te trekken en een persoonlijk tintje aan uw site toe te voegen. In combinatie met een illustratie of afbeelding kunnen ze ook echt een mooi niveau van diepte aan uw site toevoegen, waardoor de monotonie van dezelfde cirkels en vierkanten die we in het ontwerp gewend zijn, wordt verbroken.

9. Toegankelijkheid van websites
Oke, deze laatste is geen trend, maar het is een beweging die niet genegeerd kan worden in 2019. Als u nog niet bekend bent met toegankelijkheid , heeft dit te maken met het ontwerp van een website voor personen met een handicap. Wanneer websites goed zijn ontworpen en gecodeerd, kunnen mensen met een handicap deze eenvoudig gebruiken. Helaas zijn er momenteel veel sites met toegankelijkheidsbarrières waardoor het moeilijk is voor mensen met een handicap om te gebruiken. Aangezien WCAG 2.0 (Richtlijnen voor toegankelijkheid van Web Content) steeds vaker wordt afgedwongen, wordt het steeds belangrijker om ervoor te zorgen dat uw website op orde is.

Het web is een belangrijk hulpmiddel in al onze levens, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het gelijke ervaring en kansen biedt, ongeacht de manier waarop het wordt gebruikt.design-limburg.nl | drukwerk-limburg.nl | limburg-ontwerp.nl | limburg-software.nl | online-blog.nl
software-leudal.nl | software-maken.nl | software-oplossingen.nl | software-webdesign.nl
webbureau-leudal.nl | webbureau-limburg.nl | websites-limburg.nl